Anti-Trump protesti New Yorkissa – esimakua ensi viikon osavaltiovaaleista

dav

Tämä on Salomon. Hän oli yksi newyorkilaisista protestoijista, jotka kokoontuivat torstai-iltana (14.4.2016) New Yorkin Grand Central Stationin edessä vastustamaan New Yorkin osavaltion republikaani-illallista, mikä pidettiin vieressä olevassa Grand Hyatt hotellissa. 1000 dollaria maksava illallinen oli loppuunmyyty, ja republikaanien presidenttiehdokkaat Donald Trump, Ted Cruz ja John Kasich olivat kutsuvieraslistalla. Protestoijat edustivat useita eri kansanliikkeitä, muun muassa 15 dollarin minimipalkkaa vaativaa Fight for 15-liikettä. Lisäksi mielenosoittajien kylteissä vaadittiin oikeutta poliisiväkivallan uhreille, vastustettiin rasismia ja jopa peräänkuulutettiin sosialistista vallankumousta. Parin sadan protestoijan joukkoa yhdisti kuitenkin yksi asia; Donald Trumpin vastustaminen.

“Kaikki, joilla on jotain Trumpia vastaan,  on täällä” Salomon toteaa.” Kai viha tuo ihmiset yhteen” hän naurahtaa.

Kysyin mitä hän uskoo ensi viikon esi-vaaleissa tapahtuvan:

” On kaksi vaihtoehtoa; joko underdogit voittavat establishmentin, ja näemme vallankumouksen alun, jota kohden olemme kulkeneet, ja alamme näkemään täydellisen muutoksen.  Tai establishment voittaa ja meidän on itse keksittävä mitä tehdä, nyt kun on selvää ettei establishment ole oikeudenmukainen. Joka tapauksessa, nykyiset presidenttiehdokkaat ovat tuhonneet täydellisesti sen luottamuksen mikä ihmisillä oli hallintoon ja poliittisiin puolueisiin.”

Protesti sujui rauhallisesti, mitä varmistamassa oli runsaslukuinen edustusto New Yorkin poliisista.

Guy Fawkes- maskiin pukeutunut Salomon kertoi mitä Anonymous-liike on mieltä Trumpista:

“Internet-termiä käyttäen hän on trolli. Eeppisen tason trolli; hän trollaa poliittisen puolueensa sellaiselle tasolle, että se tekee siitä kuvottavan. Hän on arvokas Anonymous-liikkeelle ja internetille, koska hän tekee sitä mitä kaikki hyvät trollit tekevät. Anonymous ei ole Trumpia, vaan establishmentia vastaan, joka yrittää sensuroida sitä. Trumpilla saattaa olla hirveitä mielipiteitä, joita suurin osa ihmisistä vastustaa, mutta hänellä kuitenkin on sananvapaus ilmaista se mielipide. Hän harjoittaa tuota oikeutta kokonaisuudessaan ja siitä on kyse.  Median haltuunotosta. Sillä media on meitä kaikkia vastaan; se sanoo että “te häviätte” molemmin puolin. Me kaikki voimme dokumentoida tapahtumia, joten me olemme media. Meidän on päätettävä mitä teemme sille. ”

Samoihin aikoihin demokraattiehdokkaat Bernie Sanders ja Hillary Clinton väittelivät Brooklynissä. Ensi tiistain New Yorkin esivaaleissa on paljon pelissä kaikilla ehdokkailla, ei vähiten Brooklynistä kotoisin olevalla Sandersilla. Trumpin nimi on jo valmiina monen New Yorkin rakennuksen seinässä, saa nähdä kannatteleeko sen osavaltion voittoon. Usean newyorkilaisen vastaus oli “hell no!”

hdr
hdr
mde
mde

One thought on “Anti-Trump protesti New Yorkissa – esimakua ensi viikon osavaltiovaaleista

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s